Helt på jordet med Linda og Micke

Att bygga ett kök.

Det första projektet vi tog oss för blev egentligen ganska naturligt; köket! Hon som bodde där tidigare hade inget intresse av något annat än att det skulle vara funktionellt (nåja). Dessutom så fanns där inget kylskåp eller spis, ingen diskmaskin eller tvättmaskin, rören under diskbänken sjöng på sista versen och rent estetiskt så var det som att gå in i ett IKEA-kök som härstammade från det tidigare DDR.

49_843075362

Så. Det första vi gjorde var att riva ut precis hela köket. Alla skåp, hyllor, golv, allt fick sig en sista flygtur ut genom fönstret. Det tog inte alltför lång tid, det går fort när man kan vara oförsiktig och gå loss med hammare och kofot.

DSC_0111Efter en ordentlig rengöring och bortskrapning av färgflagor gick vi loss med maskeringstejp och färg. Valet av färg föll på olivgrönt, och det är vi väldigt nöjda med idag.

Vi bestämde oss ganska tidigt för att vi inte ville ha något fyrkantigt kök av spånskivor, så vi gav oss ut på finn.no och hittade oss ett gammalt lantligt kök till priset av 5000:-. Det är inte så att vi inte insåg att det skulle bli en hel del jobb för att få det att bli bra, men vi tyckte det var en rolig utmaning. Helt i linje med vad vi vill göra!

DSC_0112

DSC_0114Efter tak- och väggmålning så var det således dags att få själva köket på plats.

DSC_0116

DSC_0119

DSC_0122

DSC_0123Många tidiga vårmorgnar och långa arbetsdagar. Ett litet steg i taget gick vi vidare och det var en härlig känsla att se vårt eget lilla kök växa fram.

DSC_0131Innan vidare kommentarer så vill jag bara säga att jag fattar att det ser dumt ut att det ser ut som att det bara är Linda som arbetar. Men någon måste ju ta ansvar och fotografera också, eller hur?!

DSC_0133Efter ett par dagars arbete så såg det ut såhär. Numera har vi en annan diskmaskin (Tack Liv!) sedan vi fick läckage i en slang på den här.
Jag får passa på att rikta ett tack till vår rörläggare som, likt Batman, kommer förbi med kortast möjliga varsel för att styra upp allt vi ställer till med.

När vi hade kommit såhär långt så var det dags att packa bilden för att åka tillbaka till Østlandet för arbete och andra göromål. Nästa gång vi åker ner så har vi köpt med oss golv, och våren har gjort sitt verkliga intrång.

DSC_0159

DSC_0160

DSC_0162Det tar sig! Till en början var Linda inte helt övertygad angående valet av golv, men efter en viss övertalning (tjat) så gav hon med sig. Idag är hon väldigt nöjd med resultatet.

Här någonstans tyckte jag att det var dags för mig att lägga över ansvaret av fotograferingen på någon annan, och sedan Linda var upptagen av att arbeta så föll detta ansvar per automatik på Uno. Därför har vi inga fler foton på köket under själva byggprocessen. Så går det när man är värdelös på att delegera!

Den andra delen blev lite knepigare att arbeta med, så vi fick ändra om våra ursprungliga planer och göra saker lite annorlunda.

Ett problem vi ställdes inför var att vi inte hade något överskåp som var anpassat till att fästa en fläkt i på ett bra sätt i. Det löste vi genom att höja skåpen lite grann, och välja en kolfilterfläkt som fästes på undersidan. Inte en perfekt lösning, men den passar oss väldigt bra.
Nästa bekymmer var skafferiet. Vi hade svårt att bestämma oss för hur vi skulle göra, om vi skulle försöka bygga något själva eller om vi skulle frångå våra principer och köpa en färdig lösning på IKEA. Det slutade med en blandad lösning, vi köpte en vanlig hyllsektion som vi fäste till väggen. Något som vi känner oss väldigt nöjda med.

Vi köpte oss ett begagnat kylskåp och en spis för sammanlagt 2000:-, och frysen fick vi av svärmor i julklapp (Tack igen!).

Så är det. Det viktigaste för oss i hela detta projektet är att saker och ting inte ska behöva kosta skjortan bara för att det ska bli bra. Vi lyckades ändå ganska bra med detta, och nu är köket i stort sett klart. Här är resultatet.

6174662656_IMG_17396174669376_IMG_19536174662656_IMG_1742

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: